Тета метод

Името ,,Тета’’ се свързва с тета вълните преминаващи през мозъка ни. Вълните преминаващи през нашия мозък са : гама, бета, алфа, тета и делта. Всички са активни едновременно, но един тип винаги е доминиращ.

 Гама вълни – γ 

При висока умствена активност и обработване на информация като учене, възприемане, мислене, а също и в състояние на упойка, през мозъка ни вибрират гама вълните. Тяхната честота е от 40-5000 цикъла в секунда.

Бета вълни – β

Мислейки и общувайки се намираме в състояние бета. Тогава сме будни и активни. Между 14-28 цикъла е обхвата на тяхната честота.

  Алфа вълни – α
Алфа е междинното състояние между бета и тета. При него сме в много отпуснато, медитативно състояние, но с будно съзнание. Практикуващите Рейки използват именно тези вълни, които вибрират между 7-14 цикъла в секунда.

  Тета вълни – θ

При дълбок сън със сънуване или хипноза през мозъка ни преминават основно тета вълни, а при децата между 2-7 годишна възраст се наблюдават и в будно състояние.
Тета вълните са в пряка връзка с подсъзнанието и контролират частта между съзнателното и несъзнателното. Там са съхранени нашите спомени, чувства и усещания. Честотата на тета вълните намалява от 4-7 цикъла в секунда.

 Делта вълни – δ
Тези вълни изпитваме отново при дълбок сън, в който осъзнаваме какво се случва около нас и имаме знание за всичко. Циклите се забавят още повече от 0-4 в секунда.
Чрез този метод навлизаме съзнателно в Тета състояние и в нашето подсъзнание, където се намират нашите убеждения, нагласи, чувства и т.н.,които се материализират  в  живота ни. В повечето случаи тези програми са неосъзнати и респективно проявяват ситуации, хора и състояния, много от които нежелани.

Ваяна Стайбъл

 

Ваяна Стайбъл е създателката  на Тета-метода. Тя е родена в Айдахо, САЩ.
Усеща че има развита интуиция още от малка. През 1990г. се развежда с първия си съпруг след 10-годишен брак и малко по-късно разбира, че има тумор на дясното бедро. Има възможност кракът й да бъде ампутиран, което не кара Ваяна Стайбъл да губи воля и вяра, а да търси начини да се излекува обръщайки се към алтернативната и природна медицина. Въпреки че физическото й състояние е отслабено, интуитивните ѝ способности се засилват. Чрез молитвите си успява да се свържие със Създателя на Всичко, Което Е и става свидетел на собственто си изцеление, след което открива, че емоциите и убежденията ни афектират върху нас на същинско, генетично, историческо и душевно ниво. Ваяна Стайбъл развива този процес, за да разбере как вярваме, защо вярваме, как създаваме проблемите и болестите в живота си, как да ги променим, как да разберем истинския Вселенски план, нашата роля в него и как да създаваме реалността, която желаем. Развивайки метода тя помага на много хора, наблюдава техните промени и изцеления и от 1995г. обучава другите на Thetahealing® , а през 2000г. започва да сертифицира и други за преподаватели.

КАК ТЕТА ПОМАГА НА ХОРАТА

Thetahealing® е най-добре описан като метод за получаване на ясни отговори. Той дава възможност на участниците да открият ограничаващите ги убеждения и програми на подсъзнателно ниво и да ги промени веднага. Крайният  резултат се постига чрез осъзнаване и съгласие старите програми да бъдат сменени.
Техниката пренася мозъка в дълбоко тета състояние, където се постигат емоционални, ментални и физически промени мигновено. Тета ни показва как ние създаваме своята реалност и как всичко в живота ни има и служи с  определена цел. Методът на Ваяна Стайбъл ни учи как да разпознаваме тези цели, да разбираме себе си и да проявяваме и материализираме желаната реалност.