Юмейхо

  Думата „Юмейхо“ означава похват, метод за възвръщане, събуждане на жизнените сили на организма. Юмейхо е комбинация от различни масажни техники, акупресура, наместващи техники, екстензии (разтягания).
При поява на ставно разместване се появява мускулен дисбаланс.
Често това разместване е в хълбоците, при което телесното тегло губи равновесие върху краката и поради което се причинява вредно влияние върху костите на цялото тяло и гръбначния стълб. Тези размествания в тялото водят до още болки в мускулатурата, съединителната тъкан и се нарушава кръвообращението. Това от своя страна води до появата на голям брой заболявания. Именно чрез Юмейхо се възвръща баланса и симетрията на тялото като се отстранят разместванията и се отпуснат мускулатурата и съединителната тъкан. По този начин много от заболяванията се премахват. Методът всъщност не лекува директно болестите, но много от тях се повлияват от терапията. Затова Юмейхо има изключително силен лечебен ефект, защото премахва много от причините за проблема, а не само симптомите. Той е уникален холистичен метод и неслучайно наричан „Божествен масаж“.

Масаиуки Сайонджи

Масаиуки Сайонджи е роден в Токио през 1943г. Като млад той учи в Търговския факултет на университета в  Мейдзи, но решава да прекъсне следването си. По-късно преподавайки калиграфия Сайонджи се запознава с Оно Хидеказу, изследовател по възстановителна терапия по Шаолин (бойно изкуство), който го обучава на своите умения. Така Сайонджи решава да влезе в Японско училище по ръчен масаж, където подробно изучава теорията. След като се дипломира прилагайки и някои методи от Народната медицина той създава нов лечебен метод „хълбочно-изправяща притискащо-разтриваща терапия“ като систематизира този вид природно лечение, наречено по-късно Юмейхо терапия и позната още като Сайонджи метод.

Как помага

Чрез масажа се постига премахване на болките, възстановяват се физиологичните функции в техните нормални граници.Тази терапия повишава имунната система и премахва натрупаната умора. Дава чувство за удовлетворение и бодрост. По този начин се явява профилактика срещу заболявания. Човек след терапията се чувства с еластично, олекотено тяло и свободни движения.