За дамите и токчетата


Първоначалната идея на обувките и техния замисъл е бил да ни предпазят от наранявания докато ходим, но днес те имат за цел и да бъдат и като част от облеклото на човека. Дамските обувки са се превърнали в цяло изкуство като особено внимание и почит се обръща на високия ток.
Вискоите точкета правят жената красива, привлекателна, сексапилна, но противно на схващанията, че изправят стойката, от погледа на иумейхо нещата изглеждат по друг начин.

Високите токчета предразполагат жената към костни травми. Това е така, защото балансът на стъпалото носи цялата тежест на тялото. Високите токчета изместват центъра на тежестта и това води до изкривяване на цялата позиция на тялото както и на гръбначния стълб. С такива обувки се напряга предната част на стъпалото като с увеличаването височината на токчето това натоварване се увеличава. След това то се прехвърля и на ставите на гръбнака и от изправен той придобива S-образна форма. По принцип най-здравословният вариант е рaвна подметка без ток, но жените обичат обувките с висок такъв и затова е желателно да се избират не по-високи от 4 сантиметра. Все пак ако изборът Ви е категоричен за много по-високите токчета, то поне ги носете възможно най-рядко. За да се съчетаят нещата – да сте красиви и същевременно да сте със здраво тяло и да запазите баланса, използвайте иумейхо.

За дамите и токчетата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.